Sinomarin® Plus Algae.
Mία νέα πρωτοποριακή σειρά προϊόντων
με εκχυλίσματα φυκών
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΜΕ ΦΥΚΙΑ
Θαλασσινό νερό με θαλάσσια φύκη για ανώτερη αποτελεσματικότητα
Μετά από διεξοδική έρευνα, το Sinomarin δημιούργησε μία νέα σειρά 100% φυσικών ρινικών spray η οποία συνδυάζει το υπέρτονο διάλυμα θαλασσινού νερού (2,3% ΝaCl) με ένα καινοτόμο σύμπλεγμα από εκχυλίσματα θαλάσσιων φυκών -το σύμπλεγμα Algomer™-για ενισχυμένη δράση σε συγκεκριμένα ρινικά προβλήματα.

Μέσα από περίπου 30.000 διαφορετικά είδη φυκών, δύο έχουν ξεχωρίσει και προσελκύσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας τα τελευταία χρόνια: Η Undaria Pinnatifida και πιο συγκεκριμένα το εκχύλισμα fucoidan και η Spirulina Plantensis και τα εκχυλίσματά της. Σύμφωνα με πολυάριθμες δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες, τα συστατικά αυτά έχουν πολλαπλές βιολογικές ιδιότητες & δράσεις σε πολλές καταστάσεις συμπεριλαμβανομένων των λοιμώξεων και φλεγμονών.

* Οι ιδιότητες αυτές & δράσεις αφορούν μόνο τα συστατικά σύμφωνα με τη δημοσιευμένη βιβλιογραφία.
Εικόνα: www.IanWallace.com.au

Οφέλη Sinomarin Plus Algae

Ειδικά σχεδιασμένη για ρινική χρήση για πρώτη φορά και υπό την προστασία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (κατοχυρωμένων αλλά και υπό αίτηση) η νέα καινοτόμος σειρά προϊόντων Sinomarin Plus Algae συνδυάζει τη φυσική αποσυμφορητική δράση του υπέρτονου διαλύματος θαλασσινού νερού (2,3% NaCl) εμπλουτισμένου με τα εκχυλίσματα θαλάσσιων φυκών του συμπλέγματος Algomer™ για πρόσθετη ενίσχυση και προστασία του ρινικού βλεννογόνου.

Ανακουφίζει
από την ρινική συμφόρηση
Σχηματίζει
ένα προστατευτικό επίστρωμα
Ρευστοποιεί
τη βλέννα
Καθαρίζει
απομακρύνοντας ανεπιθύμητα σωματίδια
Ενυδατώνει
& ανακουφίζει από την ρινική ξηρότητα
UNDARIA & SPIRULINA

Undaria pinnatifida

Η Undaria Pinnatifida είναι ένα καφέ θαλάσσιο φύκι – ανήκει στις ‘κέλπιες’ (μεγάλα φαιοφύκη)- το οποίο μπορεί να φτάσει σε μήκος 1-3 μέτρα .

Ευδοκιμεί σε κρύα θαλάσσια νερά και ειδικότερα σε Ιαπωνία, Ασία, Αυστραλία και Ν. Αμερική. Εδώδιμο και μάλιστα θεωρείται ως το πιο δημοφιλές καφέ φύκι που τρώγεται, με κυρίαρχη θέση τόσο στην Ιαπωνική όσο και στην Κορεατική διατροφή.

Ονομάζεται ‘sea mustard’ στα Αγγλικά, αλλά είναι ευρύτερα γνωστό ως ‘Wakame’ –βασικό πιάτο της παραδοσιακής υγιεινής Ιαπωνικής διατροφής. Στη Κορέα είναι γνωστό ως ‘Miyeok’ όπου η σούπα από φύκη (miyeok-guk) αποτελεί δημοφιλή τροφή στις μητέρες μετά τη γέννα διότι τις βοηθά να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους όντας ένα εξαιρετικά θρεπτικό γεύμα.

Η Undaria Pinnatifida αποτελεί μία άριστη πηγή πρωτεϊνών, πολλών αμινοξέων, σημαντικών λιπαρών οξέων (ω3-ω6), υδατανθράκων, μεταλλικών αλάτων και ιχνοστοιχείων (Ca, Fe, Na, K, Mg, Zn, I), πολλών βιταμινών (A, B, C, E) και πιθανώς αποτελεί την καλύτερη φυσική πηγή ιωδίου.

Το Fucoidan- το βασικό συστατικό της Undaria Pinnatifida- το οποίο απαντάται μόνο σε συγκεκριμένα είδη θαλάσσιων φυκών, εμπεριέχεται σε αυτήν σε υψηλές συγκεντρώσεις. Σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα, το fucoidan έχει θετικές επιδράσεις σε μία σειρά από καταστάσεις όπως σε φλεγμονώδεις νόσους, στο αναπνευστικό σύστημα, στο καρδιαγγειακό, σε προβλήματα των αρθρώσεων, του πεπτικού, στη παχυσαρκία, στον διαβήτη, στις ιώσεις, στο καρκίνο αλλά και στην γήρανση*. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η αξιοσημείωτη μακροζωία που παρατηρείται σε Ιαπωνικούς πληθυσμούς οφείλεται εν μέρει σε αυτές τις ιδιότητες του fucoidan.

Η Undaria Pinnatifida που χρησιμοποιείται στο σύμπλεγμα Algomer™ περιέχει εκχύλισμα από fucoidan σε υψηλές συγκεντρώσεις. Η συγκομιδή του γίνεται χειρονακτικά και συλλέγεται από τα πιο παρθένα νερά της Παταγονίας στην Αργεντινή. Η Undaria Pinnatifida που χρησιμοποιείται στο σύμπλεγμα Algomer™ έχει πιστοποίηση βιολογικής προέλευσης.

* Οι ιδιότητες αυτές & δράσεις αφορούν μόνο τα συστατικά σύμφωνα με τη δημοσιευμένη βιβλιογραφία.
Εικόνα: www.IanWallace.com.au

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Spirulina platensis

Η Spirulina Platensis υπάρχει στη γη πάνω από 3 δισεκατομμύρια χρόνια. Είναι ένα μικροσκοπικό, ελευθέρως-επιπλέων, νηματώδες μπλε-πράσινο μικροφύκι (ανήκει στα κυανοβακτήρια) που δεν είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού.

Είναι μεταξύ των πλέον πρωτόγονων μορφών ζωής στον πλανήτη. Με ευρεία καλλιέργεια ανά τον κόσμο και χρήση τόσο σε συμπληρώματα διατροφής όσο και ως τρόφιμο.

Θεωρείται «υπερτροφή» (super food) λόγω της υψηλής διατροφικής της αξίας και είναι πλούσια σε πολύτιμα συστατικά.

Περιέχει απαραίτητα αμινοξέα, πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα, μεταλλικά άλατα & ιχνοστοιχεία (Ca, Mg, Zn, K, Na, Fe), βιταμίνες (A, B1, B2, B6, C, D, E, K), αντιοξειδωτικά, καροτενοειδή, βήτα-καροτένιο και phycocyanin (φυκοκυανίνη). Είναι εξαιρετικά εύπεπτη, προσδίδει ενέργεια, έχει λίγες θερμίδες, είναι χαμηλή σε λιπαρά και έχει χαρακτηριστεί ως υγιής τροφή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Εκτός από τον σημαντικό της ρόλο στην διατροφή, η Spirulina παίζει σημαντικό ρόλο και στην καλή υγεία και έχει να επιδείξει πολλαπλά οφέλη, μεταξύ άλλων, σε αναπνευστικές νόσους, στον διαβήτη, σε ιώσεις, σε προβλήματα του πεπτικού, της καρδιάς, στον καρκίνο αλλά και στην γήρανση. Χαρακτηρίζεται από ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και ανοσοενισχυτικές δράσεις*.

Η Spirulina Platensis που χρησιμοποιείται στο σύμπλεγμα Algomer™ καλλιεργείται στη Βρετάνη της Γαλλίας και έχει πιστοποίηση βιολογικής προέλευσης.

*Οι ιδιότητες αυτές & δράσεις αφορούν μόνο τα συστατικά σύμφωνα με τη δημοσιευμένη βιβλιογραφία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχετικά με τα θαλάσσια φύκη

Tα θαλάσσια φύκη είναι φυτικοί οργανισμοί που συνήθως τους συναντάμε σε θαλάσσια περιβάλλοντα.

Υπάρχουν εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια. Ποικίλλουν από μικροσκοπικοί μονοκύτταροι οργανισμοί όπως το φυτοπλαγκτόν (γνωστοί επίσης και ως μικροφύκη) που είναι προσαρμοσμένοι να ζουν αιωρούμενοι στο νερό, μέχρι πολυκύτταροι οργανισμοί (γνωστοί επίσης και ως μακροφύκη) που προσκολλώνται σε βράχια ή μεγαλώνουν από το βυθό της θάλασσας, όπως οι γιγάντιες κέλπιες.

Tα θαλάσσια φύκη απαντώνται σε όλες τις παράκτιες περιοχές ανά τον κόσμο, σε όλες τις κλιματικές ζώνες από τις ζεστές-τροπικές μέχρι τις πολικές.

Tα θαλάσσια φύκη παίζουν ζωτικό ρόλο στην θαλάσσια ζωή αφού αποτελούν βασικό συστατικό στην θαλάσσια τροφική αλυσίδα και παρέχουν «φιλοξενία» σε πολλά πλάσματα της θάλασσας.

Έως και 30.000 είδη θαλάσσιων φυκών έχουν μέχρι σήμερα ταυτοποιηθεί, τα οποία ανήκουν σε 3 ομάδες με βάση το χρώμα τους: μπλε-πράσινα, καφέ και κόκκινα φύκη.

Είναι πολύ πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά συγκρινόμενα με τα φυτά της ξηράς και περιέχουν μεταλλικά άλατα, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, αμινοξέα & πρωτεΐνες, ιώδιο,
υδατάνθρακες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Τα οφέλη των θαλάσσιων φυκών θεωρούνται αδιαμφισβήτητα σε σημείο που συχνά αποκαλούνται superfoods. Έχουν αποτελέσει μέρος της παραδοσιακής διατροφικής αλυσίδας σε πολλές παράκτιες χώρες για πολύ καιρό , ειδικά στην Ανατολική Ασία και δη σε Ιαπωνία, Κίνα, Φιλιππίνες και Κορέα, χώρες στις οποίες έχουν επίσης αποτελέσει μέρος της παραδοσιακής ιατρικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια νέα, καινοτόμα σειρά προϊόντων

Φυσικά αποσυμφορητικά με φύκη

  • Sinomarin® Plus Algae Allergy Relief: : για την ανακούφιση από τα ρινικά συμπτώματα που σχετίζονται με την εποχική ή χρόνια αλλεργική ρινίτιδα.