25 χρόνια Sinomarin®.
25 χρόνια ελεύθερης αναπνοής για όλους, με τη δύναμη της θάλασσας.
ΓΙΑΤΙ SINOMARIN;

Sinomarin®
φυσική & αποτελεσματική ρινική φροντίδα

Το Sinomarin γεννήθηκε πριν από 25 χρόνια στη Γαλλία ως το πρώτο υπέρτονο spray θαλασσινού νερού για ρινική χρήση. Σήμερα αποτελεί μία ολοκληρωμένη σειρά 100% φυσικών ρινικών προϊόντων, με βάση το υπέρτονο διάλυμα θαλασσινού νερού, ιδανική για την ικανοποίηση των αναγκών της ρινικής κοιλότητας. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν, στην Ελληνική αγορά, 2 προϊόντα με βάση το ισότονο διάλυμα θαλασσινού νερού για την καθημερινή ρινική υγιεινή. Το Sinomarin είναι ένα εξόχως διακεκριμένο προϊόν με παρουσία σε 40 αγορές ανά τον κόσμο. Τα υπέρτονα προϊόντα Sinomarin®, ανακουφίζουν από τη ρινική συμφόρηση με φυσικό τρόπο, και ταυτόχρονα καθαρίζουν τις ρινικές διόδους, από συσσωρευμένες βλέννες και εξωτερικούς παράγοντες, συμβάλλοντας στην προστασία από την εκδήλωση δευτερογενών Ω.Ρ.Λ. λοιμώξεων και επιπλοκών. Η 100% φυσική υπέρτονη φόρμουλα του Sinomarin -που απέσπασε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας όταν αρχικώς κυκλοφόρησε πριν από 25 χρόνια- περιέχει τη βέλτιστη συγκέντρωση σε θαλασσινό αλάτι (2.3% NaCl) με αποτέλεσμα τα προϊόντα Sinomarin να είναι αποτελεσματικά και εύκολα στη χρήση.

Τα υπέρτονα προϊόντα Sinomarin είναι πλούσια σε πάνω από 80 μεταλλικά άλατα & ιχνοστοιχεία, τα οποία περιέχονται εκ φύσεως στο θαλασσινό νερό, και τα οποία θεωρείται ότι έχουν ευεργετικές ιδιότητες στους ρινικούς ιστούς.

Το Sinomarin έχει φυσιολογικό, αν και ελαφρώς αλκαλικό, pH μεταξύ 7-8 κάτι που σύμφωνα με δημοσιευμένες μελέτες θεωρείται ιδανικό εύρος pH για αποτελεσματική ρινική χρήση.

Τα προϊόντα Sinomarin εμπιστεύονται και συστήνουν επαγγελματίες υγείας ανά τον κόσμο όπως παιδίατροι, Ω.Ρ.Λ, παθολόγοι, αλλεργιολόγοι και φαρμακοποιοί, ενώ η αποτελεσματικότητα και ασφάλεια τους καταδεικνύεται από σειρά κλινικών μελετών. Είναι 100% φυσικά προϊόντα, δεν περιέχουν συντηρητικά, φαρμακευτικές ουσίες & χημικά πρόσθετα, δεν προκαλούν υπνηλία, εξάρτηση ή “rebound” φαινόμενο και είναι ιδανικά για όλη την οικογένεια από βρέφη & παιδιά μέχρι και άτομα στα οποία αντενδείκνυται η χρήση φαρμακευτικών αποσυμφορητικών σκευασμάτων όπως οι εγκυμονούσες & θηλάζουσες γυναίκες. Τα προϊόντα Sinomarin μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους, ως μια εναλλακτική φυσική λύση στα φαρμακευτικά αποσυμφορητικά, ή και σε συνδυασμό με αυτά για να βελτιώσουν το θεραπευτικό τους αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΤΟ SINOMARIN ΔΡΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ

Ρινική συμφόρηση

Ρινική συμφόρηση είναι η κατάσταση κατά την οποία οι ρινικές δίοδοι φράζουν, με αποτέλεσμα τη δυσκολία στη ρινική αναπνοή. Καταστάσεις όπως το κοινό κρυολόγημα, η γρίπη & λοιπές ιώσεις, αλλεργιογόνα όπως η γύρη ή άλλοι ερεθιστικοί παράγοντες, έχουν σαν αποτέλεσμα τη διόγκωση των εσωτερικών ρινικών ιστών (με τη δημιουργία φλεγμονής -οιδήματος) και τη δυσκολία στην ομαλή ροή του αέρα μέσω των ρινικών αεραγωγών. Η ρινική συμφόρηση μπορεί να συνοδεύεται από πάχυνση της ρινικής βλέννας και, συνολικά, από επιδείνωση της φυσικής προστατευτικής λειτουργίας της μύτης.

Ώσμωση;
ένας φυσικός μηχανισμός

Το ανθρώπινο σώμα περιέχει αλάτι σε συγκέντρωση 0,9% (Χλωριούχο Νάτριο- ΝaCl). Ένα διάλυμα που είναι ισότονο έχει την ίδια συγκέντρωση σε NaCl με τον ανθρώπινο οργανισμό (0,9% ΝaCl). Ένα υπέρτονο διάλυμα, όπως οι υπέρτονοι κωδικοί Sinomarin, περιέχει περισσότερο αλάτι σε σχέση με το ανθρώπινο σώμα και συγκεκριμένα 2,3% ΝaCl. Αυτή η μεγαλύτερη από 0,9% συγκέντρωση σε ΝaCl είναι που κάνει όλη την διαφορά!

Όταν η μύτη είναι βουλωμένη, το υπέρτονο διάλυμα συμβάλλει στη μεταφορά της περίσσειας νερού από τους οιδηματώδεις ρινικούς ιστούς προς τη ρινική κοιλότητα με αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση τους και την αποκατάσταση της αναπνοής, με φυσικό τρόπο. Αυτός ο φυσικός μηχανισμός της απομάκρυνσης νερού – ως αποτέλεσμα της διαφοράς στην περιεκτικότητα σε αλάτι μεταξύ υπέρτονου διαλύματος και μύτης- , είναι γνωστός ως «ώσμωση». Αυτή η απομάκρυνση νερού, έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση του οιδήματος των ρινικών ιστών, την ενυδάτωσή τους καθώς και την αποκατάσταση της φυσικής λειτουργίας της μύτης.

Εικόνα: Κοντινή άποψη του ρινικού βλεννογόνου όπου απεικονίζεται η επαγόμενη έξοδος του νερού από τους οιδηματώδεις ρινικούς ιστούς μετά την χρήση υπέρτονου Sinomarin. (λευκή τελεία)= Αλάτι, (μπλε τελεία)= Νερό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποτελεσματικός ρινικός καθαρισμός

Το Sinomarin βοηθάει επίσης, τη ρευστοποίηση των εκκρίσεων του ρινικού βλεννογόνου, βοηθώντας έτσι την απομάκρυνσή τους και καθαρίζει αποτελεσματικά τις ρινικές κοιλότητες, απομακρύνοντας συσσωρευμένες βλέννες, ρύπους, αλλεργιογόνα και λοιμώδεις παράγοντες, συμβάλλοντας στην προστασία από την εκδήλωση ρινικών λοιμώξεων αλλά και περαιτέρω επιπλοκών στο αφτί, μύτη & λαιμό. Τα προϊόντα Sinomarin είναι ιδανικά τόσο για την ανακούφιση της ρινικής συμφόρησης με φυσικό τρόπο όσο και για την καθημερινή υγιεινή και φροντίδα της μύτης.

Αριστερά: Το υπέρτονο Sinomarin εισχωρεί στην φλεγμένουσα ρινική κοιλότητα, καθαρίζει και αποσυμφορεί
Δεξιά: Καθαρή και μη βουλωμένη ρινική κοιλότητα μετά τη χρήση υπέρτονου Sinomarin

Πολλαπλά ρινικά οφέλη

Τα υπέρτονα προϊόντα Sinomarin:
 1. Αποσυμφορούν τη βουλωμένη μύτη με φυσικό τρόπο
 2. Ρευστοποιούν τη βλέννα με αποτέλεσμα την ευκολότερη απομάκρυνσή της
 3. Καθαρίζουν τις ρινικές κοιλότητες αποτελεσματικά & σε βάθος, απομακρύνοντας συσσωρευμένες βλέννες, ρύπους, αλλεργιογόνα και λοιμώδεις παράγοντες
 4. Ενυδατώνουν την μύτη & ανακουφίζουν από τη ρινική ξηρότητα
 • Επαναφέρουν τη σωστή ρινική αναπνοή φυσικά
 • Επαναφέρουν την φυσική αμυντική λειτουργία της μύτης
 • Βελτιώνουν την ποιότητα ζωής

Ασφαλή & κατάλληλα για όλους

Τα προϊόντα Sinomarin είναι 100% φυσικά, δεν περιέχουν συντηρητικά, φαρμακευτικές ουσίες ή χημικά πρόσθετα. Έτσι είναι ασφαλή και κατάλληλα για χρήση από όλους, ακόμη και από βρέφη, θηλάζουσες* & εγκυμονούσες γυναίκες* αλλά και από άτομα στα οποία αντενδείκνυται η χρήση ρινικών αποσυμφορητικών φαρμάκων*. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους, ως μια εναλλακτική φυσική λύση στα φαρμακευτικά αποσυμφορητικά (τοπικά κορτικοστεροειδή, αντιισταμινικά, αποσυμφοριτικά) ή και σε συνδυασμό με αυτά για να βελτιώσουν το θεραπευτικό τους αποτέλεσμα.

Είναι κατάλληλα:

 • Για καθημερινή υγιεινή της ρινικής κοιλότητας, βοηθώντας στο να διατηρηθεί υγιής
 • Για ανακούφιση από την ρινική συμφόρηση & την πίεση από τα ιγμόρεια
 • Μετά από ενδορρινική επέμβαση για να προάγουν την ανάρρωση και να περιοριορίσουν τον κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών
 • Για ενυδάτωση της μύτης
 • Mαζί με νεφελοποιητή για ενίσχυση της αναπνευστικής λειτουργίας σε περιπτώσεις οξείας βρογχιολίτιδας**

*Το Sinomarin Cold & Flu Relief δεν ενδείκνυται σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης ή θηλασμού. Παρακαλούμε διαβάζετε πάντα το φύλλο οδηγιών πριν τη χρήση του προϊόντος Sinomarin που έχετε στα χέρια σας για τα ηλικιακά όρια χρήσης και τυχών αντενδείξεις.

**Sinomarin Babies

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Sinomarin είναι κλινικά δοκιμασμένο

Προκλινικές και κλινικές μελέτες σε περίπου 1.000 ασθενείς έχουν δείξει την αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και καλή ανοχή του Sinomarin στη διαχείριση διαφόρων ρινικών καταστάσεων. Με θετικά αποτελέσματα και άριστη ανοχή τόσο σε ενήλικες όσο σε παιδιά & μωρά με ρινικές παθήσεις όπως ρινίτιδα (π.χ. αλλεργική ρινίτιδα), ιγμορίτιδα και άλλες καταστάσεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος (π.χ. κοινό κρυολόγημα), μετά από επέμβαση στη ρινική κοιλότητα αλλά και σε υγιή άτομα, το Sinomarin ανακουφίζει τόσο μόνο του όσο και σε συνδυασμό με άλλη φαρμακευτική θεραπεία . Τα δεδομένα από αυτές τις μελέτες μαζί με τα διαθέσιμα δεδομένα φαρμακοεπαγρύπνησης από τη διάθεση του προϊόντος ανά τον κόσμο, επιβεβαιώνουν ότι είναι ένα ασφαλές προϊόν με ευεργετικά αποτελέσματα στη βελτίωση της ρινικής λειτουργίας τόσο σε υγιή όσο και ασθενή άτομα.

ΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟ, ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ

Πλούσιο στα συστατικά της θάλασσας

Το θαλασσινό νερό δεν είναι απλά και μόνο ένα διάλυμα «αλατιού», αλλά ένα διάλυμα πλούσιο σε πάνω από 80 μεταλλικά άλατα & ιχνοστοιχεία τα οποία περιέχονται εκ φύσεως στο θαλασσινό νερό και έχουν συσχετισθεί με θετικές επιδράσεις τόσο στους ρινικούς ιστούς όσο και στο ανθρώπινο σώμα γενικότερα. Τα υπέρτονα προϊόντα  Sinomarin, είναι πλούσια ακριβώς σε αυτά τα συστατικά με αποτέλεσμα να είναι πιο αποτελεσματικά. Τα ισότονα διαλύματα, από την άλλη πλευρά, περιέχουν χαμηλότερες συγκεντρώσεις σε όλα τα συστατικά του θαλασσινού νερού. Τέλος, τα απλά αλατούχα διαλύματα, δεν περιέχουν κανένα από τα φυσικά ευεργετικά συστατικά του θαλασσινού νερού εκτός από χλωριούχο νάτριο (αλάτι).

Θαλασσινό νερό και άλλα φυσικά συστατικά

Όλα τα υπέρτονα προϊόντα Sinomarin έχουν ως βασικό συστατικό το υπέρτονο διάλυμα θαλασσινού νερού (2.3% NaCl) με ή χωρίς πρόσθετα φυσικά συστατικά τα οποία δρουν επικουρικά & συμπληρώνουν την κύρια δράση του εκάστοτε προϊόντος. Ευρέως εδραιωμένα συστατικά όπως ο ευκάλυπτος, ο δυόσμος και το θυμάρι έχουν επιλεγεί για την αντιμετώπιση των ρινικών συμπτωμάτων της γρίπης και του κρυολογήματος. Γλυκερίνη, υαλουρονικό οξύ και δεξπανθενόλη για την ανακούφιση από την ρινική ξηρότητα & τον τοπικό ερεθισμό. Επιπλέον, ένας νέος μοναδικός συνδυασμός από εκχυλίσματα φυκών, το σύμπλεγμα Algomer™, εξειδικευμένο για ρινική χρήση, χρησιμοποιείται σε κάποια προϊόντα Sinomarin για πρόσθετη ενίσχυση και προστασία του ρινικού βλεννογόνου.

Υπεροχή υπέρτονου διάλυματος

Η υπεροχή & αποτελεσματικότητα των υπέρτονων ρινικών spray και διαλυμάτων είναι καλά τεκμηριωμένη μέσω κλινικών μελετών. Τα διαλύματα θαλασσινού νερού διακρίνονται σε ισότονα -η συγκέντρωση σε αλάτι είναι ίδια με την φυσική συγκέντρωση στον οργανισμό μας (0,9% NaCl) -και σε υπέρτονα- η συγκέντρωση τους σε αλάτι είναι μεγαλύτερη από αυτή του ανθρώπινου σώματος (>0,9% NaCl).

Τα ισότονα διαλύματα είναι κατάλληλα για ρινικό καθαρισμό, αλλά δεν μπορούν να αποσυμφορήσουν την βουλωμένη μύτη, διότι έχουν την ίδια συγκέντρωση σε αλάτι με τους ρινικούς ιστούς και ως εκ τούτου δεν μπορεί να προκληθεί ώσμωση.

Τα υπέρτονα διαλύματα, έχοντας συγκέντρωση σε αλάτι μεγαλύτερη από αυτήν των ρινικών ιστών, εκτός από καθαρισμό της μύτης ανακουφίζουν από τη ρινική συμφόρηση και βοηθούν στην επαναφορά της ρινικής αναπνοής με φυσικό τρόπο.

Θαλασσινό νερό από την καλύτερη πηγή

Το θαλασσινό νερό των προϊόντων Sinomarin προέρχεται από τον κόλπο Cancale στη γαλλική ακτή στην περιοχή της Βρετάνης.

O κόλπος του Mont Saint Michele στη βόρεια ακτής της Βρετάνης, συμπεριλαμβανομένου και του μικρού κολπίσκου με την ονομασία «Cancale», χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη παλίρροιας 15 περίπου μέτρων, εύρος το οποίο την καθιστά τη μεγαλύτερη του είδους της στην Ευρώπη. Λόγω της συνεχομένης κίνησής του, το νερό σταθερά ανανεώνεται και εμπλουτίζεται. Επιπλέον, η απουσία βιομηχανικής δραστηριότητας στην περιοχή διασφαλίζει ότι παραμένει καθαρή από ρύπους όπως βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα ή αλλεργιογόνα. Έτσι το θαλασσινό νερό στο κόλπο Cancale θεωρείται κορυφαίας ποιότητας και η περιοχή μία από τις πιο σημαντικές στην καλλιέργεια στρειδιών και μυδιών στη Γαλλία και η οποία βρίσκεται υπό συνεχή υγειονομική παρακολούθηση από τις σχετικές υπηρεσίες. Επιπλέον, η θάλασσα στον κόλπο Mont Saint Michele ταξινομείται σε ζώνες ανάλογα με την ποιότητα του νερού και του κινδύνου μόλυνσής του. Σαν Ζώνη Α περιγράφεται η ζώνη νερού ύψιστης ποιότητας η οποία χρησιμοποιείται για την αλίευση στρειδιών και μυδιών. Το νερό του Sinomarin προέρχεται από θάλασσα Ζώνης Α.

Θαλασσο-θεραπεία

Τα οφέλη του θαλασσινού νερού στην υγεία μας είναι γνωστά από την αρχαιότητα. Από τους πρώτους που αναγνώρισαν τα οφέλη αυτά ήταν οι αρχαίοι Έλληνες, συμπεριλαμβανομένου του Ιπποκράτη, πατέρα της σύγχρονης ιατρικής. Ο Ιπποκράτης αποτελεί τον πατέρα του όρου «θαλασσοθεραπεία».

Θαλασσοθεραπεία είναι η χρήση του θαλασσινού νερού και των συστατικών του όπως τα φύκη για θεραπευτικούς σκοπούς. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού παραμένουν αδιαμφισβήτητες εδώ και 2.000 χρόνια συμπεριλαμβανομένης και της χρησιμότητάς του στην φροντίδα της ρινικής κοιλότητας.

Παραγωγή του Sinomarin

Τα προϊόντα Sinomarin ξεχωρίζουν για την ασύγκριτη ποιότητα του θαλασσινού νερού που περιέχουν, τα προσεχτικά επιλεγμένα, ποιοτικά & ασφαλή υλικά συσκευασίας που χρησιμοποιούν -από αξιόπιστους Ευρωπαίους προμηθευτές-, τις ανώτερες διαδικασίες παραγωγής τους, καθώς και για τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και μεθόδους ελέγχου που ακολουθούνται κατά την παραγωγική διαδικασία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο η μονάδα άντλησης και επεξεργασίας του θαλασσινού νερού όσο και το εργοστάσιο παραγωγής των προϊόντων Sinomarin ανήκουν στην Γερολυμάτος International ΑΕΒΕ με την παραγωγική διαδικασία να παρακολουθείται επιμελώς σε όλα τα στάδια της. Το εργοστάσιο παραγωγής της εταιρείας λειτουργεί σύμφωνα με τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά πρότυπα GMP (Κανόνες Καλής Παραγωγής), κατέχει πιστοποιήσεις ISO 9001:2015 και 13485:2016 και έχει ελεγχθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α (US FDA).

Μάθετε ακόμη περισσότερα